Geschiedenis

Augustus 2007

By 1 augustus 2007 No Comments

Yvette voelt zich als een vis in het water in haar professionele keuken en heeft intussen al heel veel hongerige magen gevuld met culinaire hoogstandjes.

Nu overal plavuizen, en wanden en plafonds keurig afgewerkt. Ook het verlichtingsplan in gedachten, komt in de praktijk prachtig uit. Heel tevreden zijn we ook over de 18 dubbele ramen die in juni geplaatst zijn. Plotseling hoor je geen geluiden meer van buiten, tocht het niet meer en valt er geen glas meer spontaan van 7 meter hoogte naar beneden. Bovendien belemmeren de 10cm. dikke spinnenwebben het uitzicht niet meer.

Op de hoek van het perceel hebben we een smeedijzeren hek geplaatst. Staat heel chique! Helaas is het nog 450 meter te kort. Dit gaan we voorlopig opvangen met “wildhek” dat beter betaalbaar is. Zodat we de everzwijnen uit de tuin kunnen houden. Deze beesten ploegen echt alles om.

In vergelijking met vorig jaar is het weer iets koeler. Echter, vanaf maart is de temperatuur zodanig dat Anne zijn jas niet meer heeft aan gehad. Yvette heeft bijna een dagtaak aan het maaien van het “gazonnetje”. We hebben intussen wel een maaitrekkertje wat het wel gemakkelijker maakt. Het ligt er dan voor een week als een biljartlaken bij.

Helaas is door de drukte de moestuin er bij ingeschoten. Nu is het een project om alles weer schoon te krijgen. Maar het gaat lukken! Er gaat toch niets boven aardappelen, groenten en kruiden uit eigen tuin.