Geschiedenis

Maart-April 2007

By 1 april 2007 No Comments

In maart verhuizen we de kruidentuin. De buurman heeft met z’n prachtige DDR trekkertje de moestuin geploegd en geëgd. En bovendien het veld geweidesleept. De planten kunnen er zo in. Sneller dan we gedacht hadden is het huis in Leeuwarden verkocht. De hele maand maart vliegen we op en neer om alles over te brengen. De bouw staat dus even stil. Soms drie keer in een week rijden we 1460 km. Nu komen de kilometers onze oren uit. Maar precies op 1 april kunnen we de woning opleveren. Eindelijk “rust”.De eerste Belgen (Jos, Karin, Maren en Joris) komen het slot bezichtigen en Kees Roscher met dochter Cailtlin zijn er met de paasdagen.

Nederlands bezoek! Lizanne Bolder die met haar man in 1991 een varkensfokkerij in Vetschau is begonnen komt op bezoek. Ze heeft van een medewerker gehoord dat Nederlanders het Schloss in Radensdorf hebben gekocht en is razend nieuwsgierig wie dat wel zullen zijn. Heel gezellig, en al spoedig erna komt ze met vriendin Vera met prachtige rozenstruiken en een fles Chabis langs.

Rustig, dachten we. Totdat Johan Dekens met z’n spuitbedrijf arriveert. Talloze machines en materialen worden uitgeladen. In een mum van tijd is het grootste gedeelte van het pand wit gespoten. Het afwerken kost nog wat meer tijd, maar het gaat er prachtig uit zien. “The white house” een metamorfose.

Johan weet ontzettend veel van flora en fauna. We gaan met hem het bos in en ’s nachts legt hij uit welke flikkerende oogjes bij welk dier horen. We wonen midden in een wild-life-park We filosoferen over een week in oktober: Wild eten en wild kijken; een bijzonder arrangement. Zondags zien we meer dan normaal wandelaars en fietsers die de gedaante verwisseling zelf willen komen bekijken.