Geschiedenis

December 2006

By 1 december 2006 No Comments

De immense populieren zijn om!!!!!!

Het koste moeite om iemand te vinden die deze twee gevaartes van zo’n 150 jaar oud en 30 meter hoog durfde om te halen.

Ze helden namelijk over naar het pand. Fout zagen zou desastreuze gevolgen hebben. Maar deze vaklui die met een trekker en een dikke staalkabel aan de boom trekken weten wat ze doen. Met enorm gekraak en een bons vallen ze ter aarde.

Nu blijkt dat ze hol zijn binnenin. Ongevaarlijk hebben ze er zeker niet gestaan. De hele dag verder horen we het lawaai van 6 motorzagen ze werken door tot het al heel donker is.

De volgende dag nemen we een kijkje vanaf de weg. Het slot staat er nu wel veel mooier bij. Veel lichter; en we fantaseren al over de uitstraling volgend jaar als de gevels wit zullen zijn. Het gaat nog wel twee dagen duren om al het sprokkelhout op te ruimen.

De kerst versieringen in de buurt branden al begin december. We besluiten om de bogen van de entree uit te gaan lichten.

Een prachtig gezicht in het aardedonker, zoals de nachten hier zijn.

De centrale verwarming is bijna voltooid. De T.U.V. komt om de gasleiding te keuren. De tankwagen met vloeibaar gas lost zijn lading, en de schoorsteenveger meet het CO2. Gelukkig is alles goed en kan bevriezing gevoelige deel van het pand (keuken, badkamer, toilet) vorstvrij gehouden worden. Heerlijk dit comfort.

De laatste van de 44 kelderramen monteren we af. Het staat echt super en de dorpsgenoten en mensen uit de omgeving zijn enthousiast over de langzame gedaante verwisseling van het slot. Ook de kerstversiering valt in goede smaak we krijgen veel complimenten. De temperatuur is nog steeds rond de 8 graden. Zeer onnatuurlijk voor deze streek met z’n landklimaat.

Maar het komt ons zeer goed uit. Vorst vertraagt de bouw en maakt het op en af rijden moeilijker. Om toch de auto te beschermen tegen eventueel vorstgeweld maken we de deur van een schuurtje groter. Anne last voor alle zekerheid een stalen versteviging onder de overspanning. De auto kan er voor het grootste deel in en er is ook nog plaats voor haardhout.

Intussen wordt er hard gewerkt om de deuren in de grote hal weer fatsoenlijk te krijgen. Breken, krabben, schuren en gronden. Eén deur is al een project op zich. Met al z’n panelen en betimmeringen.

De vloeren van keuken, restaurant, badkamer, twee slaapkamers en een gedeelte van de hal zijn er intussen uit. Het is nu een heel grote zandbak. Klaar om de leidingen te leggen. De balken gaan naar buiten onder het plastic.

We sluiten de maand december af met de Silvesterloop in Drebkau. Anne heeft een paar halfuurtjes extra getraind met als resultaat de 2de op de langste afstand van 5km. (19m.57sec.). Meteen pers en fotograaf af op deze “international”. Mooie gelegenheid om reclame te maken voor ons “Schloss Greifenhain”. De burgemeester komt ook kennismaken, en na een uurtje praten en gluwein drinken zitten we helemaal op dezelfde lijn qua gemeente promotie. De uitnodiging voor zijn nieuwjaarsreceptie volgt al snel. De jaarwisseling vieren we met Beatrix, Ton en hond Nora (always good for a bite) op gepaste wijze in het Slot. Met vuurwerk!