Geschiedenis

November 2006

By 1 november 2006 No Comments

De deuren die we besteld hebben voor toegang straks naar het terras worden geplaatst.

We kunnen dan vanuit het restaurant door twee deuren het terras op. Maar ook vanuit de slaapkamer en vanuit de keuken kunnen we naar buiten. Met de warme zomers zoals die hier zijn zal dat straks prachtig zijn.Die dag is het wel bitter koud en Yvette maakt voor alle druk werkende mannen een verse soep met warme broodjes. We zijn erg enthousiast over deze metamorfose, en wij niet alleen de buren komen met het zelfde enthousiast vertellen hoe mooi de deuren wel zijn . Ze doen ook geen afbreuk aan de architectuur want we hebben dezelfde ronde bogen en breedte van de overige ramen aan gehouden.

De stukadoor, die zich heeft aangeboden, restaureert meteen de week erna de uitgekapte muren en pilaren op het bordes. Bovendien stuukt hij de dichtgemetselde deur van de woonkamer nog even.

Het gaat er allemaal prachtig uit zien.

Voor volgend jaar is er weer volop werk voor hem. We laten voor de winter het gras maaien op ons perceel naast en achter het huis. Staat lekker opgeruimd.

Het is nog steeds mooi rustig weer; het vriest nog niet en de herfstkleuren vormen een betoverende aanblik. We hebben 44 kelderramen en het glas hiervoor is binnen. Met zulk mooi weer is het een genoegen om de houten platen voor de ramen weg te schroeven, de kozijnen te schilderen en het glaste zetten. Zelfs het kolenhok krijgt nu thermoglas. Mooi teamwerk van Yvette en Anne. De één schildert en ruimt op terwijl de ander het breekwerk en glas zetten doet. Het glas van de voordeuren plaatsen we en de tocht in de hal is meteen afgelopen. Het “slot” gaat er nu wel erg qua aanzicht op vooruit. Yvette is zo enthousiast dat ze ’s avonds wanneer Ton en Bea op bezoek komen voor elk raam een kaarsje plaats. Werkelijk een feeëriek gezicht.

Ton helpt met een overcomplete computer onze internet verbinding opgang. Eindelijk zijn we niet meer van de buitenwereld afgesloten. Op Google earth ontdekken we het slot vanuit de lucht. Prachtig gelegen tussen de bomen.

(Pointer 51 37 14 61 N 14 10 36 69 E ) De verwarming neemt meer vaste vormen aan we hebben ons moeten schikken naar de Duitse normen. Zo dit zijn dan 2 verhalen in 1 keer we hopen de volgende maand tijd te hebben voor ons volgende verhaal dat er geen 2 maanden meer overheen gaan. Het grootste project van deze maand zijn de populieren maar die verassing is voor volgende maand!!!!!